Fysiotherapie Plato is een speciale en efficiënte fysiotherapiepraktijk. Dat wisten wij natuurlijk al veel langer, maar wat maakt onze praktijk en onze werkwijze nou zo speciaal?

 

Onder andere het toepassen van de drie “R’s”

Reset

Door een zeer gerichte manier van onderzoeken traceert één van onze fysiotherapeuten de oorzaak van uw klacht. Daarna is het tijd voor de reset.

  • spieren worden handmatig gemasseerd en eventueel gerekt voor optimale kracht, lenigheid, coördinatie en herstel capaciteit.
  • gewrichten worden handmatig gemobiliseerd voor optimale bewegingsuitslagen.
  • het foutieve bewegingspatroon wordt opnieuw aangeleerd door middel van huiswerk oefeningen of oefeningen op de behandelbank.

 

Re-inforce

Nadat het lichaam weer naar behoren functioneert ,worden er specifieke oefeningen aangeboden om het nieuwe aangeleerde bewegingspatroon te versterken. Als u op de juiste manier beweegt dan komt de kracht vanzelf weer helemaal terug. De oefeningen die u krijgt zijn dus niet gericht op kracht maar op het bewegingspatroon.

  • Specifieke oefeningen voor Thuis en eventueel in de sportschool
  • Fysiofitness uren voor training/revalidatie beschikbaar

Re-load

Als laatste worden de zelfde lasten aangeboden die ooit de klachten hebben geprovoceerd om zo de specifieke kracht op te bouwen. Hierbij maken wij gebruik van oefeningen die heel dicht bij de echte belasting komen met aandacht voor het nieuw aangeleerde bewegingspatroon. Hierbij maken wij vaak gebruik van onze moderne sportschool.

  • progressief oefenschema gericht op uw eigen doelen
  • huiswerk oefeningen om terugkeer van klachten te voorkomen.

 

Nadat u als patiënt bij ons bent uit gerevalideerd dan bent u van harte welkom om tegen een scherp tarief (50% korting de eerste 3 maanden) te blijven sporten.