Dry needling Volendam

Ben je op zoek naar dry needling in Volendam? Lees dan gerust verder.

Lees meer

Dry needling Volendam

Ben je op zoek naar dry needling in Volendam? Lees dan gerust verder.

Lees meer
Volendam

Mgr. C. Veermanlaan 6
1131 KH Volendam

Bel: 0299-650740
Openingstijden

Maandag – vrijdag 8:00-22:00
Zaterdag 9:00-16:00
Zondag 9:00-12:00

Heerhugowaard

J. Duikerweg 8
1703 DH Heerhugowaard

Bel: 072-5345737

Dry needling Volendam

Dry needling is een methode die door de fysiotherapeut wordt gebruikt om je spieren te triggeren. Hiervoor wordt een speciale techniek gebruikt, met als resultaat dat verkrampingen en spierverhardingen langdurig en snel ontspannen raken. Vaak worden acupunctuur en dry needling verward met elkaar. Bij dry needling wordt er gebruik gemaakt van één acupunctuurnaald, die droog is. Met deze naald wordt de spier kortdurend geprikkeld. Er wordt geprikt op triggerpoints, specifieke punten. In tegenstelling tot acupunctuur is het dus geen behandeling die gebaseerd is op energie stromen.

Het verschil met acupunctuur is dat deze techniek gericht is op de energiebanen in het lichaam. Bij acupunctuur wordt er niet direct in de pijnlijke plek geprikt, maar worden er juist meerdere naalden gezet in de gebieden die ver van de pijnlijke plek afliggen. Met dry needling wordt er wel gebruik gemaakt van dezelfde naald, maar deze wordt kort geprikt in de gespannen spier. Ben je op zoek naar dry needling in Volendam? Lees dan gerust verder.

Wat zijn triggerpoints?

Een triggerpoint is een kleine verkramping in een spier. Naast pijn in de spier zelf, zorgt deze triggerpoint er ook voor dat er op een andere plek in je lichaam pijn ontstaat. Fysiotherapeuten die zich veel bezighouden met dry needling, zoeken naar deze verhoogde spierspanning, omdat dit vaak de oorzaak is van diverse klachten.

Triggerpoints komen voornamelijk voor in je schouder, nek, bil of rug. Iedereen heeft triggerpoints, maar niet iedereen heeft er last van. Ons lichaam bouwt triggerpoints onwillekeurig en willekeurig op. Ze uiten zich in stijfheid of pijn in een spier, hierdoor kun je zogezegd pijn op afstand voelen. Ook kan een triggerpoint ervoor zorgen dat je je minder goed kunt bewegen, of dat je minder kracht ervaart in de betrokken gewrichten of spieren.

Als neveneffect zou je bijvoorbeeld tintelingen in je been of arm kunnen ervaren. Je kunt ook duizelig worden of hoofdpijn krijgen. Een logisch gevolg hiervan is pijn ontwijkend gedrag. Je gaat je anders bewegen om de pijn te verlichten en hier kunnen weer andere klachten door ontstaan. Dry needling in Volendam kan hierbij helpen.

Het ontstaan van triggerpoints

Triggerpoints kunnen op verschillende manieren ontstaan. Ze kunnen bijvoorbeeld ontstaan tijdens een verkeerde beweging of door een ongeval, maar het kan ook te maken hebben met een langdurige verkeerde houding.

We hebben de meest voorkomende oorzaken van triggerpoints voor je op een rijtje gezet:

• Langdurig niet bewegen, door bijvoorbeeld gips;
• Slappe ligamenten in knieën of enkels;
• Psychische factoren, zoals depressie en stress;
• Een afwijking in de voet of instabiliteit;
• Het dragen van te strakke kleding of een rugzak op een verkeerde manier dragen;
• Langdurige overbelasting bij computergebruik;
• Blessures of overbelasting bij sporters;
• Weefselbeschadiging, bijvoorbeeld een hernia;
• Slaaptekort.

Dry needling in Volendam

Wil je gebruik maken van dry needling in Volendam, dan kun je een afspraak maken met de fysiotherapeut. Door middel van een gericht onderzoek zal de fysiotherapeut allereerst een analyse maken van de klachten. Vervolgens zullen de spieren, die mogelijk de veroorzaker zijn van de pijn, nader onderzocht worden. De fysiotherapeut zal bewust op zoek gaan naar triggerpoints en deze zullen vervolgens met de naald kort aangeprikt worden. Tijdens het proces zal de fysiotherapeut je goed op de hoogte houden van wat er precies gebeurt.

Wat is het effect van een dry needling in Volendam

Een dry needling behandeling zorgt ervoor dat de triggerpoints uitgeschakeld worden. Door de spieren gericht aan te prikken, ontspannen de spieren. Als ja langdurig te maken hebt met spierklachten zal de fysiotherapeut meerdere spieren in je arm of been behandelen, en ook de spieren die langs de wervelkolom lopen.

Je voelt het bijna niet als de naald ingebracht wordt. Als de fysiotherapeut de juiste triggerpoint te pakken heeft, wordt de spier kort aangespannen. Dit voelt als een lichte verkramping. Na de behandeling kan het zo zijn dat dat spier wat stijf of vermoeid aanvoelt, maar dit duurt vaak niet heel erg lang. Na afloop van de behandeling krijg je gerichte adviezen en oefeningen mee. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat de nieuwe en verbeterde situatie bijgehouden kan worden.

Patiënten waarderen
Fysiotherapie Plato met een
8.9
Lees meer klantenervaringen