Wat is chiropractie?

Oorsprong in de wervelkolom

Chiropractie is een natuurlijke geneeswijze, waarin de wervelkolom en het zenuwstelsel centraal staan. Het is ontstaan in 1895 en geniet nu bekendheid over de gehele wereld. Het woord chiropractie is afgeleid van het Griekse woord ‘cheiros’ hand en ‘pratto’ beoefenenen. Het betekend dus: met de hand beoefenen. Na de klassieke geneeskunde en tandheelkunde is chiropractie de derde meest voorkomende geneeswijze in de wereld. De filosofie van de chiropractie is dat veel gezondheidsproblemen hun oorsprong in de wervelkolom kunnen hebben.
Het ruggemerg, beschermd door de wervelkolom, kan worden gezien als een onderdeel van een telefooncentrale. Wanneer er verstoringen in de kabels zijn, komt de boodschap niet goed door. Dit werkt ook zo voor de zenuwen in het ruggemerg. Deze zenuwen controleren de bewegingen en het gevoel door het gehele lichaam. Wanneer ze verstoord raken, bijvoorbeeld door een val, auto-ongeluk of een verkeerde beweging, kan dat overal in het lichaam nadelige gevolgen hebben. Denk hierbij aan pijn in gewrichten, spieren, pezen en organen. Chiropractie zou de oplossing zijn voor deze problematiek.
Waarom Chiropractie Kes:
  • De beste chiropractor van 2013
  • Al 13 jaar verbluffende resultaten.
  • Unieke chiropractische benadering
  • Directe communicatie met uw huisarts
  • Nauwe samenwerking met Fysiotherapie Plato
Vorige

Wim Kes

Chiropractor

Wim Kes houdt zich al zijn hele werkzame leven bezig met het optimaal laten functioneren van het menselijke lichaam. Na 7 jaar werkzaam te zijn geweest als leraar lichamelijke opvoeding en later als fysiotherapeut besloot Wim een 5-jarige Universitaire studie tot chiropractor te gaan volgen in Engeland. Hierbij werd hij uitgeroepen tot beste chiropractor van het jaar 2000
Inmiddels heeft Wim al ruim 13 jaar een succesvolle praktijk Chiropractie in Volendam en ruim 10 jaar in Heerhugowaard.
In 2013 is Wim wederom uitgeroepen tot beste Chiripractor van Nederland door zijn eigen beroepsvereniging.

Michael Sammy

Chiropractor

Michael Sammy rondde in 2004 de 5-jarige universitaire studie Chiropractie aan de Macquarie University in Sydney, Australië succesvol af. Hij haalde zijn Bachelor of Chiropractic Science in 2002 en zijn Masters of Chiropractic in 2004. Tijdens zijn studie was hij onderdeel van een team van chiropractoren die topsporters van drie universiteitstoernooien behandelden. Hierna verhuisde Michael naar Schotland en werkte vijf jaar als chiropractor in een praktijk net buiten Edinburgh. Hij verhuisde vervolgens naar Nederland en heeft toen 4 jaar gewerkt in diverse chiropractiepraktijken in Noord-Holland.
Met een holistische benadering van de gezondheidszorg, maakt Michael gebruik van een scala van technieken. Hoewel opgeleid in de traditionele manipulatieve technieken, beheerst hij ook een tonale techniek, Neuro-Impulse Protocol – NIP, met niet-manipulatieve en extreem zachte, maar nog steeds zeer effectieve resultaten.
Hij behandelt verschillende soorten mensen, van professionele atleten tot aan baby’s van zelfs twee weken oud. Michael heeft een uitgebreide kennis van de sacro-occipitale techniek, evenals een grote belangstelling voor Chiropractie, Kindergeneeskunde en Sport-chiropractie.