Dry needling Heerhugowaard

Heeft u vaak last van stijve of pijnlijke spieren? Dry needling in Heerhugowaard kan misschien de oplossing zijn voor uw klachten. Dry needling wordt niet alleen toegepast bij pijnlijke spieren, ook bij spieren die verkort zijn of niet zo goed herstellen, na bijvoorbeeld een ongeluk of operatie, is het een veel toegepaste methode.
Lees meer

Dry needling Heerhugowaard

Heeft u vaak last van stijve of pijnlijke spieren? Dry needling in Heerhugowaard kan misschien de oplossing zijn voor uw klachten. Dry needling wordt niet alleen toegepast bij pijnlijke spieren, ook bij spieren die verkort zijn of niet zo goed herstellen, na bijvoorbeeld een ongeluk of operatie, is het een veel toegepaste methode.
Lees meer
Volendam

Mgr. C. Veermanlaan 6
1131 KH Volendam

Bel: 0299-650740
Openingstijden

Maandag – vrijdag 8:00-22:00
Zaterdag 9:00-16:00
Zondag 9:00-12:00

Heerhugowaard

J. Duikerweg 8
1703 DH Heerhugowaard

Bel: 072-5345737

Dry needling Heerhugowaard

Dry needling is een behandel methode die zeer effectief is bij klachten die spiergerelateerd zijn. denkt u bijvoorbeeld aan pijnlijke verhardingen of knopen in een spier. Met dry needling wordt de pijnlijke plek in de spier, ook wel een triggerpoint genoemd, rechtstreeks behandeld. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van dunne naalden, die ervoor zorgen dat de verharding in de spier effectief en snel ontspant.

Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur

Veel mensen denken dat dry needling hetzelfde is als acupunctuur. Dit is echter niet het geval. Er kunnen wel een aantal overeenkomsten genoemd worden. Er wordt bij beide methodes gebruik gemaakt van naalden en ook de techniek waarmee de naald wordt geplaatst is hetzelfde. Het gaat om de benadering, daar zit het grootste verschil in.

Bij acupunctuur wordt er van het energetische concept uitgegaan. Dit betekent dat elke lichamelijke klacht veroorzaakt wordt door verstoorde energiestromen. Er zijn geen wetenschappelijke bewijzen voor acupunctuur en de energiestromen, daarom wordt het als een alternatieve geneeskunde gezien. Dry needling wordt verklaard vanuit een mechanisch concept.

Nog een verschil tussen dry needling en acupunctuur is het aantal naalden. Acupunctuur maakt gebruik van meerdere naalden die voor een bepaalde tijd blijven zitten in het lichaam. Dry needling maakt maar gebruik van één naald en wordt de te behandelen spier maar kort aangeprikt.

Wat zijn triggerpoints?

Een triggerpoint is een verharding of knoop in de spier. De spier staat als het ware onder spanning. Dit zorgt ervoor dat u een drukpijn ervaart, maar deze pijn uit zich vaak ook op andere plekken in het lichaam. Een triggerpoint kan zich uiten in:

• Lokale pijn of stijfheid in een spier;

• Beperkte bewegingsvrijheid in gewrichten;

• Verminderde kracht in andere spieren;

• Pijnontwijkend gedrag;

• Tintelingen in benen en armen;

• Duizeligheid en hoofdpijn.

Hoe ontstaan triggerpoints?

Triggerpoints kunnen op verschillende manieren ontstaan, bijvoorbeeld door het maken van een verkeerde beweging, of een blessure bij het sporten. Maar een triggerpoint kan ook chronisch zijn, als u bijvoorbeeld langdurig een verkeerde houding aanneemt tijdens computerwerk.

Andere veel voorkomende oorzaken zijn:

• Slappe ligamenten;

• Depressie en stress;

• Langdurige afwezigheid van beweging;

• Strakke kleding.

Wanneer dry needling in Heerhugowaard inzetten?

Dry needling is vooral geschikt als u last heeft van klachten die spiergerelateerd zijn. Heeft u bijvoorbeeld last van verhardingen of knopen in uw spieren, en ervaart u hierdoor ook andere klachten in uw lichaam? Ervaart u bewegingsbeperkingen of een verminderde kracht in uw spieren? Dan zou dry needling in Heerhugowaard iets voor u kunnen zijn.

Veel patiënten met problemen in de spieren kiezen voor dry needling, maar het is niet voor iedereen geschikt. Als u zwanger bent is het bijvoorbeeld niet verstandig om voor dry needling te kiezen, ook niet als u bang bent voor naalden. En heeft u een acute blessure door bijvoorbeeld een operatie of ongeval? Dan komt u ook niet in aanmerking voor dry needling in Heerhugowaard.

Hoe ziet een dry needling behandeling in Heerhugowaard eruit?

Door middel van een onderzoek zal de fysiotherapeut allereerst proberen te achterhalen wat de lichamelijke klachten zijn en waar ze vandaan komen. Zijn het inderdaad spieren die uw pijn veroorzaken, dan zullen deze spieren verder onderzocht worden.

Wanneer er spierknopen zijn die behandeld moeten worden zal de fysiotherapeut ze aanprikken met een naald. De spier wordt op deze manier gedwongen om te ontspannen. Het doet geen pijn als de naald in de huid gebracht wordt, maar wanneer de spierknoop aangeprikt wordt kan dit wel gevoelig zijn. Als gevolg van de prik zal de spier namelijk samentrekken en dit kan een naar gevoel geven.

De spieren die tijdens een sessie behandeld zijn voelen na afloop vaak vermoeid en zwaar aan, alsof u hele erge spierpijn heeft. Het kan ook voorkomen dat de pijnklachten die u al had wat extra getriggerd worden. Hier hoeft u zich geen zorgen over te maken, dit is heel normaal. Binnen 1 a 2 dagen zijn deze klachten over het algemeen verdwenen. Na afloop van de behandeling krijgt u oefeningen mee om verder te herstellen.

Patiënten waarderen
Fysiotherapie Plato met een
8.9
Lees meer klantenervaringen