Blog

27apr, 2020

Help, Corona en nu?

By: | Tags: , ,

Corona crisis Het is algemeen bekend dat de huidige corona crisis een grote impact heeft op de samenleving. Ook fysiotherapie is momenteel niet hetzelfde, waardoor er door de fysiotherapeuten van Plato een aantal oplossingen zijn getroffen.   Tijdens kantooruren is Fysiotherapie Plato nog steeds bereikbaar voor eventuele vragen. Daarnaast is het ondanks de huidige maatregelen vanuit de regering en het RIVM, gewoon mogelijk om voor spoedgevallen een afspraak te maken. Dit wordt gedaan aan de hand van een checklist, die er voor moet zorgen dat dit op een veilige manier […]
READ MORE

26feb, 2020

Wat kost fysiotherapie?

By: | Tags: , ,

Bent u aanvullend verzekerd en heeft u een lichamelijke klacht dan maakt het bij Fysiotherapie Plato niet uit bij welke verzekering u aangesloten bent. Fysiotherapie Plato heeft namelijk contracten met alle zorgverzekeraars. Dit betekent niet alleen dat uw behandeling bij ons niks extra kost, maar ook dat Fysiotherapie Plato de volledige administratie op zich neemt. U kunt dus na de behandeling zo bij ons de deur uitlopen.
READ MORE

13jan, 2020

Het Thoracic Outlet syndroom

By: | Tags:

Het Thoracic Outlet syndroom (oftewel TOS) is een aandoening die ontstaat in de nek/schouderregio, maar met klachten die voornamelijk aanwezig zijn in de arm. Verschijnselen van TOS zijn: een zwaar gevoel in de arm, tintelingen, sensibiliteit stoornissen (denk aan het minder kunnen waarnemen van koud/warm of het minder kunnen waarnemen van pijn), een doof gevoel of een koud gevoel in de hand/arm. Ook kunnen er verschillen in kleur ontstaan, of kunnen mensen vocht vasthouden.
READ MORE

20dec, 2019

De verstuikte enkel

By: | Tags:

Door de enkel gaan, oftewel een inversietrauma (verstuikte enkel) is een veel voorkomend letsel in Nederland. Zo gebeurt het niet alleen op het sportveld, maar kan het ook gebeuren bij het verkeerd afstappen van een stoep of de trap. Het is dus niet zo gek als het een keertje gebeurt. Maar wat kunnen we er aan doen?
READ MORE

1dec, 2019

Barry de Wit legt de 3xR methode uit.

By: | Tags:

Vele klachten kunnen worden verholpen met manuele behandelingen, zoals massage, gewrichtsmobilisaties of rekken. In samenwerking met het vermogen van het lichaam om te herstellen en eventuele rust, zijn wij prima in staat om te herstellen van veel lichamelijke klachten. De kans is echter aanwezig dat deze klachten bij het hervatten van het dagelijks leven (denk hierbij aan huishoudelijke klusjes, werk of sportactiviteiten), langzaam weer terug komen. Om dit risico te verkleinen, is het aan te raden om gerichte oefentherapie te doen tijdens het revalidatieproces. Dit is een van de redenen, waarom er bij fysiotherapie Plato wordt gekozen voor de 3x R methode.
READ MORE

28nov, 2019

Even voorstellen – Barry de Wit

By: | Tags:

Ik geloof in een aanpak, die gebruik maakt van een gedeelte manuele behandeling en een specifiek en functioneel oefenprogramma. Dit om in eerste instantie de ontstane klachten te verhelpen, maar ook zeker met het oog op het voorkomen dat deze klachten in de toekomst weer terugkomen. Hiervoor is het wetenschappelijk aangetoond dat specifieke en functionele oefentherapie van essentieel belang is. Uiteraard moet dit worden aangepast aan het dagelijks leven en niveau van de patiënt. Ook hierin is niemand hetzelfde.
READ MORE