Klachten in spieren

Klachten in spieren zijn vaak te wijten aan trauma’s opgelopen tijdens het sporten of andere bezigheden. Vaak blijft de pijn in de spieren niet beperkt tot slechts 1 spier daarom is het vaak moeilijk aan te geven waar de blessure zich precies bevindt. Bij Fysiotherapie Plato hebben wij de mogelijkheid om een echo-onderzoek te doen om vast te stellen of het spierweefsel beschadigd is of alleen verrekt en/of overbelast is.
Ook zijn alle fysiotherapeuten bij Fysiotherapie Plato gespecialiseerd in het specifiek onderzoek van spieren en gewrichten, om zo de oorzaak, locatie en aard van uw spierblessure vast te stellen.
Na de juiste diagnose wordt vaak eerst overgegaan (anders dan in andere praktijken) tot een intensieve massage methode om het spierweefsel eerst de rust te gunnen die nodig is voor herstel (weghalen van de afweerspanning opgebouwd door de pijn). Nadat de spieren en gewrichten optimaal bewegen (goede bewegingsvrijheid) wordt een progressief oefenschema ingesteld in onze moderne sportschool. De spieren die te diep liggen voor onze massagetechnieken worden met behulp van dry needling behandeld.
Mocht de blessure toch ernstiger zijn dan verwacht, dan heeft Fysiotherapie Plato een breed netwerk aan specialisten in vele ziekenhuizen en instellingen. Er is dus altijd een oplossing voor uw probleem wanneer u bij Fysiotherapie Plato onder behandeling bent.
Vorige

Maak direct een afspraak: