Osteopathie

Lees meer

Osteopathie

Lees meer
Volendam

Mgr. C. Veermanlaan 6
1131 KH Volendam

Bel: 0299-650740
Openingstijden

Maandag – vrijdag 8:00-22:00
Zaterdag 9:00-16:00
Zondag 9:00-12:00

Heerhugowaard

J. Duikerweg 8
1703 DH Heerhugowaard

Bel: 072-5345737

Osteopathie

Osteopathie is een therapie met een holistische kijk. Dat betekent dat het lichaam als geheel wordt gezien. Waar andere therapieën zich richten op alleen gewrichten en/of spieren onderzoekt en behandelt een osteopaat het lichaam als geheel. Een osteopaat onderzoekt het lichaam met name op mobiliteit van o.a. spieren, gewrichten, organen (hart, nieren ect.), vochtstroom (bloed, lymfe ect.), zenuwstelsel en vrijheid van energetische stroom (vitaliteit).

Daarnaast heeft een osteopaat een vergaande kennis van hoe het lichaam werkt (fysiologie) daardoor betrekt een osteopaat o.a. voeding, rust, ademhaling en andere belangrijke aspecten bij zijn behandeling. Door de kennis van het gehele lichaam behandelt onze osteopaat (Bastiaan Krul) niet alleen klachten aan het bewegingsapparaat (hij is ook fysiotherapeut) maar ook problemen zoals:

  • Prikkelbare darm syndroom PDS
  • Pre menstrueel pijnsyndroom PMS
  • Blaas problemen (o.a. nachtelijk plassen)
  • Problemen bij ontlasting
  • Onverklaarbare buikpijnen (functionele buikpijn)
  • Ect.

De buikorganen kennen een grote pijnprojectie elders in het lichaam, ook is er een grote mechanische verbintenis met de buikorganen en de extremiteiten. Zo stellen wij dat 90% van alle rugklachten uit de buik afkomstig zijn en ook de invloed van de buik op schouder, nek of knieklachten moet niet onderschat worden.

Heeft u klachten en helpen andere therapieën niet of niet voldoende? Heeft u iedere twee weken een kraakje nodig bij uw therapeut? Of heeft u gewoon klachten en wilt u behandeld worden door een zeer goed opgeleide therapeut die tijd voor u neemt?

Neem dan contact met ons op.

  • LET OP: onze therapeut is nu in de afrondende fase van zijn studie. De eindexamens zijn gehaald (zie foto) nu alleen nog Co-schappen en scriptie. Zo doende worden de behandelingen gerekend als fysiotherapie met een osteopatische visie.
  • Bent u geïnteresseerd in een uitgebreid volledig osteopatisch consult, dan kunt contact opnemen en als patient deelnemen aan de co-therapie van onze therapeut.
Lees meer klantenervaringen