Blog

Minder knieklachten door sterke spieren

By: | Tags: , , , , , , , , , , , , | Comments: 0 | juni 22nd, 2017

Het versterken van de bovenbeenspieren is cruciaal om de klachten van knieartrose (knieslijtage) te verminderen, ook bij mensen met instabiele knieën. Dat blijkt uit recentelijk afgerond onderzoek naar oefentherapie voor het behandelen van knieklachten. Daarnaast blijkt oefentherapie ook bij ernstige knieartrose goed te werken. Hierdoor kan een operatie voor een nieuwe knie eventueel worden uitgesteld.

Ook trainen na een knie operatie is van vitaal belang om de belastbaarheid van de knie te optimaliseren. We kunnen dus concluderen dat sterke bovenbeenspieren altijd een grote rol blijven spelen bij het behouden en verkrijgen van een gezonde knie.

 

Kracht vs. Stabiliteit

 

Tijdens de trainingen wordt er een onderscheid gemaakt tussen kracht en stabiliteit. Indien de kracht goed is kan de knie zware lasten dragen en kan er in gecontroleerde situaties goed gefunctioneerd worden, maar krijg je een plotselinge duw of stap je per ongeluk op een klein steentje dan kan de knie de plotselinge krachtsverandering niet aan. Stabiliteitstraining is gericht op het opvangen van plotselinge krachten en standsveranderingen zodat de spieren rondom de knie snel en gecoördineerd kunnen reageren.

 

Waarom Fysiotherapie Plato bij knieklachten?

 

Bij Fysiotherapie Plato zijn wij van mening dat wanneer er klachten zijn aan de knie de knie anders functioneert en hersteld. Ons aangrijpingspunt is o.a. het spierweefsel dat klaar moet zijn om het trainen aan te kunnen. Door middel van een intensieve massagemethode wordt het spierweefsel voorbereid en geoptimaliseerd, zodat de voorwaarden om te kunnen trainen worden gewaarborgd.

Deze unieke behandel wijze is al meer dan 25 jaar een beproefde methode.

 

Heeft u ook knie klachten en wilt u behandeld worden met behulp van deze unieke methode bel dan met Plato 0299650740

 

Bron www.reumafonds.nl 28 november 2012

Leave a Reply