Mijn naam is Barry de Wit. Sinds eind Augustus 2019 ben ik afgestudeerd fysiotherapeut. Mijn opleiding heb ik gedaan aan de Hogeschool van Amsterdam, en mijn stages heb ik gelopen bij Fysiotherapie Boekestein in Hoorn en Fysiotherapie Plato in Volendam. Ik heb hier veel geleerd over klachten aan het menselijk lichaam, en de therapie die hier bij hoort. Na mijn stage bij Plato heb ik de kans gekregen om hier actief te blijven, en dus ben ik met trots vanaf begin december fysiotherapeut bij Plato op de locaties in Heerhugowaard en Volendam.

 

Buiten een enthousiast fysiotherapeut, ben ik zaalvoetbalkeeper van de eredivisieclub ASV Lebo en van het Nederlands Zaalvoetbalteam. Tijdens het beoefenen van mijn sport is ook de interesse in fysiotherapie ontstaan. Ik weet hoe het is om geblesseerd langs de kant te staan, en ken het gevoel dat je weer zo snel mogelijk aan de slag wilt gaan. Daarom maakt het mij enthousiast om mensen te helpen met het bereiken van hun doelen. Of dit nou terugkeren in de sport is, terugkeren naar het werk of pijnvrij functioneren in het dagelijks leven. Iedereen is anders, en heeft zijn eigen doelstellingen.

 

Ik geloof in een aanpak, die gebruik maakt van een gedeelte manuele behandeling en een specifiek en functioneel oefenprogramma. Dit om in eerste instantie de ontstane klachten te verhelpen, maar ook zeker met het oog op het voorkomen dat deze klachten in de toekomst weer terugkomen. Hiervoor is het wetenschappelijk aangetoond dat specifieke en functionele oefentherapie van essentieel belang is. Uiteraard moet dit worden aangepast aan het dagelijks leven en niveau van de patiënt. Ook hierin is niemand hetzelfde.

 

Ik kijk er ontzettend naar uit om te beginnen bij fysiotherapie Plato en hoop zo veel mogelijk mensen op een prettige manier verder te helpen!

 

Tot snel!