Fascial Abrasion Technique

Abrasion betekent letterlijk afschaven of schuren. Met de Fascial Abrasion Technique is het mogelijk om spanning in het bindweefsel en onderliggende spieren te beïnvloeden. Deze techniek richt zich specifiek op de fascie (spieromhulsel) die om en tussen het spierweefsel ligt. Spanning in de fascie kan de bewegingsvrijheid en kwaliteit van bewegen negatief beïnvloeden.  Met de speciale gepatenteerde Fascial Abrasion Technique Tool of FAT-tool is het mogelijk om snel en effectief resultaat te bereiken, zodat de spanning van het spieromhulsel normaliseert en de kwaliteit van bewegen verbeterd.

Bindweefsel verklevingen veroorzaakt door litteken vorming en/of langdurige bewegingsbeperkingen kunnen uitermate goed behandeld worden met behulp van de FAT-tool.

 

De FAT-tool:
Het revolutionaire ontwerp van de FAT-tool kenmerkt zich vooral door de verschillende behandelingsoppervlakten en randen waardoor het een alles-in-een hulpmiddel is. Bovendien wordt de release van de weefselspanning verbeterd met het unieke, gepatenteerde oppervlak van het materiaal waardoor er een superieure grip op de fascie is, maar met minder directe druk op de oppervlakte van de huid, waardoor blauwe plekken en beursheid wordt voorkomen.

Fysiotherapie Plato is FAT!

Zowel de fysiotherapeuten, van Fysiotherapie Plato, in Volendam als in Heerhugowaard zijn gespecialiseerd in het gebruiken van de FAT-tool. Zij kunnen u volledig voorlichten in wat FAT voor u zou kunnen betekenen.

AngelaFAT

Angela Veerman in actie tijdens de opleiding. Samen met Dennis Hurkmans en Bastiaan Krul is zij één van de eerste 50 fysiotherapeuten van Nederland die deze techniek meester zijn.