Rugklachten

Pijn in de rug, iedereen heeft er wel eens last van. Lage rugpijn, ook wel spit of lumbago genoemd, is pijn in het gebied tussen de onderste ribben en de billen. De pijn kan erg hevig zijn, vooral tijdens het bewegen.

 

Lage rugpijn komt veel voor. Mensen van alle leeftijden kunnen er last van hebben. Ruim 80% van alle mensen in Westerse landen krijgt gedurende hun leven te doen met een episode van lage rugpijn. Vroegtijdige diagnose en adequate behandeling van uw klachten is essentieel om een nieuwe episode te voorkomen.
De fysiotherapeuten van Fysiotherapie Plato zijn gespecialiseerd in het handmatig behandelen en mobiliseren van spieren en gewrichten van uw rug, bekken en heupen om uw klachten te verminderen. Nadat de klachten verminderd zijn is het belangrijk om de oorzaak van ontstaan van uw klachten te achterhalen om zo een specifiek oefenschema op te stellen om de zwakke schakel te versterken. Is het lichaam al helemaal in balans dan is een duidelijk inzicht in de ontstaanswijze van uw klacht belangrijk. Als u weet waar de klachten vandaan komen kunt u ze in de toekomst beter voorkomen.
Pijn in de bovenrug is vaak het gevolg van een verminderde bewegelijkheid van de bovenrug, ook hangt dit dan vaak samen met schouder klachten. Pijn tussen de schouderbladen en bij de overgang van de nek naar de bovenrug zijn veel voorkomend. Vaak treed deze pijn op bij statische (verkeerde) houdingen, zoals zitten achter de computer of lang op een tablet of telefoon werken, maar ook bij bovenhands werken wil deze pijn nog al eens optreden. Bij fysiotherapie Plato gebruiken wij een intensieve massage en mobilisatie techniek van spieren en gewrichten om de klachten te verminderen waarna een specifiek en op maat gemaakt oefenschema de klachten voorgoed zouden moeten verhelpen.
Vorige

Maak direct een afspraak: