Kniepijn

Knie pijn komt helaas veel voor en kan het dagelijks leven fors beperken. Ook kunnen eerder opgelopen knie klachten op latere leeftijd resulteren in artrose van de knie. Het goed revalideren van knieklachten is dus van noodzakelijk belang.

 

Allereerst is een goed lichamelijk onderzoek nodig om de oorzaak te bepalen van de zere knie. Is er een trauma vooraf gegaan aan de knie pijn, dan is er vaak sprake van een dikke knie. Het knievocht is vaak het gevolg van een kortstondig of herhaaldelijke overbelasting. Indien er getwijfeld wordt of alle structuren van de knie nog intact zijn, of om te bepalen dat er geen structurele aandoening is binnen de knie kan er beeldvormend onderzoek gedaan worden met behulp van echografie. (klik hier voor meer informatie met betrekking tot echografie).

 

Nadat er een oorzaak gevonden is voor de knieklacht kan er worden overgegaan op behandeling met behulp van onze unieke knierevalidatie methode. Onze therapie onderscheid zich door een handmatige aanpak met een intensieve massagetherapie gecombineerd met specifieke oefeningen om de knie weer belastbaar te maken. Ook zijn al onze therapeuten gespecialiseerd in het handmatig mobiliseren van de knie om zo de bewegelijkheid van de knie te optimaliseren.

 

De laatste fase in het revalidatie succes is de oefentherapie. In onze moderne fitness ruimte kunnen alle noodzakelijke oefeningen gedaan worden gericht op hervatten van alle (sport) activiteiten die u wenst.

 

Knie klachten die wij veelvuldig zien in onze praktijk zijn onder andere:

 

Knie artrose: In de volksmond ook wel vertaald naar “slijtage”. Naast goede bewegelijkheid is het vaak erg belangrijk om de knie en bovenbeenspieren sterk te houden. Wij hebben het specialisme om u hier bij te helpen.

 

Dikke knie: Iets in de knie is overbelast. Dit kan kortstondig zijn zoals bij een knie trauma, of herhaaldelijke overbelasting bij marathon lopen (bijv. Jumpers knee). Vaak wordt er overgegaan tot het maken van beeldvormend onderzoek met behulp van echografie om zeker te zijn dat alle structuren in de knie intact zijn.

 

Trauma knie: De knie kan zijn verdraaid waarbij er schade kan optreden in de kniebanden of kruisbanden. Ook de meniscus kan hierbij aangedaan zijn. Bij een val kan er ook kraakbeen schade ontstaan. Een gedegen onderzoek is van belang om niet onnodig lang met een aangedane knie rond te lopen.

 

Pijn in de knieholte: Dit komt vaak voor wanneer de knie niet 100% goed beweegt. De beweging kan vaak miniem beperkt zijn wat tot een herhaaldelijke overbelasting leidt van met name de lange kuitspier (m. Gastrocnemius). (dit wordt in de knie holte gevoeld)

 

Osgood Schlatter: Deze pijnlijke bult komt vaak voor bij jonge (groeiende) sportieve kinderen. De klacht kan zo erg zijn dat de knie forse bewegingsbeperking heeft en krachtsverlies. Snelle diagnose en behandeling is noodzakelijk om niet maanden te moeten stoppen met sport. Voor meer informatie klikt u op deze link.

 

Knie operatie: Fysiotherapie is gespecialiseerd in het behandelen van al uw knie klachten dus ook in het revalideren na een knie operatie. Fysiotherapie Plato is aangesloten bij alle zorgverzekeraars zodat u maximaal kan profiteren van gecontracteerde zorg.

Vorige

Maak direct een afspraak: