Heupklachten

Heuppijn is een vervelende klacht, het geeft pijn bij lopen en blijft bijna nooit beperkt tot alleen een heupklacht. Heupklachten leiden vaak ook tot rugklachten en overbelastingklachten van knie of enkel. 
Heuppijn kan vele verschillende oorzaken hebben en daarom is een goede diagnose van essentieel belang. Lichamelijk of Echo onderzoek geeft een duidelijk inzicht in de conditie van de heup. Zijn de rug klachten meer op de voorgrond dan is het aan te raden om een afspraak te maken bij de chiropractie. Wanneer de klachen al langere tijd aanwezig zijn, dan heeft dat zijn weerslag op het bewegingspatroon. Dit betekend dat het lichaam niet optimaal functioneerd. De fysiotherapeuten van Fysiotherapie PLATO zijn allemaal gespecialiseerd in het manueel behandelen van uw spieren en gewrichten om eerst de pijn te verlichten waarna het lichaam klaar is voor revalidatie. Na de intensieve behandeling volgt een specifiek trainingsschema om niet alleen uw heup maar uw hele lichaam optimaal te laten functioneren.
Mocht al onze expertise nog niet voldoende zijn dan kan er altijd zeer snel een afspraak gemaakt worden voor aanvullend onderzoek in de vorm van een röntgenfoto of MRI.
Bij ons betsaat de revalidatie uit de volgende stappen:
  1. Echo diagnose (optioneel)
  2. Lichamelijk onderzoek, kracht, stabiliteit en bewegingsuitslagen en (nul)meting
  3. Behandeling (intensieve massage, dry needling en mobilisatie indien nodig taping ter ondersteuning in eerste fase)
  4. Oefeningen (thuis of in onze moderne sportschool om de kracht en stabiliteit volledig terug te trainen)
  5. Uitloop en uitleg over hoe de klachten in de toekomst voorkomen kunnen worden
Vorige

Maak direct een afspraak: